#26: Bästa Vännerna Rilakkuma & Korilakkuma
Om du vill läsa det tidigare inlägget där jag beskrivit vem Rilakkuma är och om hans vänner så hittar du inlägget här.
Jag kan börja att förklara hur jag gjorde för att skapa själva Rilakkuma. För att få en bra grund till hans huvud så valde jag att helt enkelt använda mig utav en vanlig rågbulle som jag försökte forma om så att rågbullen skulle bli lite mer runt. I början, innan jag formade om rågbullen, så var den lite mer fyrkantig och inte lika oval. Det kanske inte syns så tydligt i bilden men det är faktiskt så att rågbullen har pålägg i sig! :D
De pålägg jag valde att ha i var sallad, ost och skinka. Det skulle blivit för tråkigt och torrt om det enbart skulle vara en rågbulle utan fyllning.
På sidorna av rågbullen så stoppade jag i en okokt spaghettibit på varje sida, där öronen skulle sitta. Jag tog skar till två korvsnuttar och satte fast dem i brödet med hjälp av spaghettin. Sen så garnerade jag öronen med cheddarost så att de mer skulle likna Rilakkumas öron. När jag gjort allt detta så lade jag i rågbullen med pålägg i bentolådan för att sedan sätta på noriögon och nos av ost och nori ovanpå rågbullen.
Den vita björnen Korilakkuma gjorde jag med hjälp av en kokt ägghalva som jag garnerade på samma vis som med Rilakkuma, det vill säga med ost och nori, men även lite äggvita och skinka till öronen. Öronen satte jag också fast med hjälp av lite okokt spaghetti.
I en lite behållare så blandade jag lite matlagningsyoghurt med riven och hackad vitkål.
Det var ovanpå denna bägare som jag placerade Korilakkuma och om man vill så kan man ju doppa honom i vitkålsröran. :)
I slutändan fick han även en liten gul elefantunge på huvudet, i form av en foodpick/cocktailpinne. ^_^
Det slutgiltiga resultatet av Korilakkuma blev såhär
En söt liten animerad film med Rilakkuma och hans vänner
#25: Sådan Snobben, Sådan Woodstock
Förutom att Snobben gästar den här bentolådan som jag skapade tidigare idag, så gästar även hans lilla kompanjon och bästa vän Woodstock! Denna vita beagle och lilla gula fågel hade jag lust att skapa och det var väldigt underhållande att tillaga dem. ^_^
Visste ni föresten att Snobben är den ända som förstår Woodstocks språk?
Bentolådan består till största del av små tonfiskmackor. Fyllningen gjorde jag genom att blanda tonfisk, lite naturell yoghurt, grön hackad paprika och hackad gurka. Fyllningen satte jag mellan två brödskivor som jag sedan skar i fyra bitar. Dessa var smarriga när jag väl åt dem, mums! :D
Snobben håller ett öga på Woodstock så han sköter sig i bentolådan
Snobben skapade jag genom att använda mig utav ett ägg, nori och en liten okokt nudelbit/spaghettibit. Först så kokade jag ägget för att sedan, innan den hunnit kallna, packa in den i plastfolie och sedan så trök jag med mitt finger så att ägget inte skulle få sin vanliga form. Detta eftersom Snobben inte har ett äggformat huvud.
Sedan så skar jag av en bit äggvita från baksidan av Snobbens huvud och detta fick, tillsammans med en bit nori, bli hans öra. Örat satte jag fast med nudelbiten/spaghettibiten och efter det så garnerade jag med mer nori för hans nos, mun, ögon och ögonbryn.
Sist så placerade jag Snobben i en form med ett ballongmönster på.
Woodstock - här är han gjord av cheddarost och nori
I en liten silikonform stoppade jag i en blandning av färdigköpt salsa som jag blandade med majs. Brevid den, i bentolådan, så stoppade jag i körsbärstomat och basilikablad, jag stoppade även basilikablad nedanför Woodstock.
Sen så får jag inte glömma den lilla skinkblomman jag gjorde som finns brevid Snobbens huvud. :)
Sist, för att piffa upp tonfiskmackorna lite extra, så stoppade jag i två små söta foodpicks, ena med en björn och andra med en kanin.
Mini Vårrullar
Mini Vårrullar
Ingredienser:
• 60g Fläskfärs
• 1 Morot
• 1 Päron
• Vårrulleark
• Lite Salt
• Lite Peppar
Utförande:
1. Hacka morot och päron.
2. Blanda fläskfärsen med 1 matsked av den hackade moroten och
2 matskedar av det hackade päronet, tillsätt
även salt och peppar till denna blandning som ska bli fyllning.
3. Skär vårrullearken till fyra lagom stora plattor och
lägg ¼ av fyllningen på varje platta.
4. Vik ihop plattorna så det blir fyra vårrullar och fritera sedan dessa i fritös
eller gryta med olja i 160 grader tills de får gyllenbrun färg.
Lycka till
#24: Risnudelbento

Till benton ville jag bland annat prova att tillaga såkallade Sui Mai dumplings (finns även en mängs andra namn såsom Shumai, Shui Mai med flera).
Dumplings i sig är degknyten med fyllning och Sui Mai dumplings har en fyllning av fläsk (exempelvis fläskfärs), dessa kommer ursprungligen från Kina. Sui Mai dumplings brukar oftast serveras i en annan kinesisk rätt som heter Dim Sum som består av flera mindre rätter.
Blommor och hjärtan pryder den vita bädden av risnudlar
Till att börja med nu när jag hade tänkt beskriva hur jag gick tillväga vid tillagningen av benton, så tänkte jag börja med den delen som är nederst på den första bilden, det vill säga den med risnudlar.
Jag tillagade risnudlarna enligt förpackningen. Dessa nudlar virade jag ihop som nystan med hjälp av mitt pek- och långfinger, vilka jag sedan lade i botten på ena lagret av bentolådan. Ovanpå nudlarna garnerade jag med gurkblommor och omeletthjärtan i olika storlekar (storlekarnas variation gör det lite intressantare :P).
Som pricken över i, så satte jag en körsbärstomat i mitten av hela alltet. Jag tyckte den gav en fin färgbrytning till det hela. ^^
Jag blev faktiskt ganska nöjd med tulpanerna :)
Jag fyllde en liten behållare med soja som man kan tillsätta till nudlarna för mer smak.
Sui Mai dumplingsarna gjorde jag med hjälp av nötfärs och inte fläskfärs eftersom jag redan hade nötfärs hemma. Nötfärsen blandade jag med ägg, majsstärkelse, salt och peppar. Jag rullade färssmeten till små bollar och placerade dessa på såkallat rispapper (dessa rispapper hade jag i förväg värmt upp i vatten så de blivit mjuka). Varje färsboll som var på varsin bit rispapper slöt jag ihop till knyten. Dessa tillagade jag i mikron på ett vitkålsblad så att de inte skulle fastna i tallriken som jag värmde de på.
När dessa Sui Mai dumplings var klara så placerade jag tre stycken av dessa brevid såsbehållaren i bentolådan.
Brevid dessa dumplings, på andra sidan, stoppade jag i en muffinsform för att sedan skära ut två tulpaner ur två äppelklyftor som jag lade i denna form.

Jag kan bara avsluta med att säga att dumplingsarna var över förväntan! :D
#23: Tehunden Ryoku
Idag gjorde jag en bento som fick bestå av en såkallad Ocha-Ken som översatt från japanskan betyder "tehund". Dessa Ocha-Ken består av färglada hundar och de flesta av har öron som består av blad, vilka ska representera teblad.
Ocha-Ken var introducerad som en leksaks av Sega Toys och som växte stort i popularitet i Japan vilket ledde till att man skapade en animerad serie med dessa små hundar i. Samtidigt som animerade serien skapades så uppkom även Ocha-neko som är "tekatt", vilka även finns med i den animerade serien. Även spel baserade på Ocha-Ken skapades.
Det här är episod 1 av 26 från den animerade serien av Ocha-Ken :)
Den Ocha-Ken jag valde att göra bento av idag var den gröna Ocha-Ken som heter Ryoku. Ryokus öron består av två gröna blad och som man kan förstå så symboliserar den här hunden grönt te (grönt te på japanska heter "ryokucha").
Om man ska berätta mer om Ryokus personlighet så ser man honom oftast sova och hans nos har en speciell egenskap att lägga märket till grönt te som han även älskar att dricka (vilket jag också gör, haha)! :D
Med hjälp av kokt ris som jag blandade med hackad spenat så fick jag fram den gröna färgen till Ryokus huvud och ben. Lite ris blandade jag inte med spenaten och fick bli nos. Öron och nostippen bestod utav sparris, ganska bra tycker jag det blev. :)
Ögonen fick bli ost med nori på och sist så placerade jag hunden i en bägare (syns inte så mycket på bilden) i bentolådan.
Efter att hunden funnit sin plats i bentolådan, så placerade jag salladsblad runt om vid resterande utrymme.
Jag stekte sedan köttbullar som jag sedan lade i bentolådan, tillsammans med en bit korv som jag skurit ett mönster i. Jag stekte även en omelettrulle som kallas tamago på japanska. Denna skar jag i bitar och lade i två av dessa bitar.
Jag skar haricorts verts bönor och trädde dom på cocktailpinnar, sedan avslutade jag allt med att garnera med två kokta pastahjul och en körsbärstomat med en annan cocktailpinne som liknar en björn. ^^
Ocha cha cha cha ocha ken!