#24: Risnudelbento

Det kändes som det var ett tag sen som jag använde mig utav min 2-lager bentolåda. Genom detta så beslutade jag igår för att skapa en bento med denna bentolåda.


Till benton ville jag bland annat prova att tillaga såkallade Sui Mai dumplings (finns även en mängs andra namn såsom Shumai, Shui Mai med flera). 
Dumplings i sig är degknyten med fyllning och Sui Mai dumplings har en fyllning av fläsk (exempelvis fläskfärs), dessa kommer ursprungligen från Kina. Sui Mai dumplings brukar oftast serveras i en annan kinesisk rätt som heter Dim Sum som består av flera mindre rätter.



Blommor och hjärtan pryder den vita bädden av risnudlar


Till att börja med nu när jag hade tänkt beskriva hur jag gick tillväga vid tillagningen av benton, så tänkte jag börja med den delen som är nederst på den första bilden, det vill säga den med risnudlar.

Jag tillagade risnudlarna enligt förpackningen. Dessa nudlar virade jag ihop som nystan med hjälp av mitt pek- och långfinger, vilka jag sedan lade i botten på ena lagret av bentolådan. Ovanpå nudlarna garnerade jag med gurkblommor och omeletthjärtan i olika storlekar (storlekarnas variation gör det lite intressantare :P).
Som pricken över i, så satte jag en körsbärstomat i mitten av hela alltet. Jag tyckte den gav en fin färgbrytning till det hela. ^^



Jag blev faktiskt ganska nöjd med tulpanerna :)


Jag fyllde en liten behållare med soja som man kan tillsätta till nudlarna för mer smak.
Sui Mai dumplingsarna gjorde jag med hjälp av nötfärs och inte fläskfärs eftersom jag redan hade nötfärs hemma. Nötfärsen blandade jag med ägg, majsstärkelse, salt och peppar. Jag rullade färssmeten till små bollar och placerade dessa på såkallat rispapper (dessa rispapper hade jag i förväg värmt upp i vatten så de blivit mjuka). Varje färsboll som var på varsin bit rispapper slöt jag ihop till knyten. Dessa tillagade jag i mikron på ett vitkålsblad så att de inte skulle fastna i tallriken som jag värmde de på.

När dessa Sui Mai dumplings var klara så placerade jag tre stycken av dessa brevid såsbehållaren i bentolådan.
Brevid dessa dumplings, på andra sidan, stoppade jag i en muffinsform för att sedan skära ut två tulpaner ur två äppelklyftor som jag lade i denna form.
Jag kan bara avsluta med att säga att dumplingsarna var över förväntan! :D

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0