#31: "Torr Curry"-Bento
Det finns två typer av curryrätter - Torra och sås baserade, jag valde att göra en torr. :)
När jag tillagade den torra curryn så började jag med att fräsa hackad lök och morot i lite olivolja. Sedan så tillsatte jag nötfärs. När nötfärsen var genomstekt så hällde jag i currykrydda, ketchup, lite russin och vatten i stekpannan. Jag fortsatte att steka detta tills det att vätskan försvunnit, så att blandningen blir "torr". ;)
Sist så tillsatte jag salt och peppar efter behag.
Till den torra curryn så serverade jag chipsris, inget avancerat faktiskt, jag bara tillsatte lite krossade lättsaltade chips till kokt ris. Anledningen till att jag tillsatte chips i riset är för att chipsen ger en viss krispighet till riset, man kan även välja att tillsätta flingor eller flagad mandel istället för chips om man vill.
Chipsriset stoppade jag i bentolådan, sedan så gjorde jag en skåra i mitten där jag stoppade i den torra curryn. ^_^
Förutom den torra curryn så gjorde jag även två fyllda krustader. Jag följde receptet "Fyllda Shiitakesvampar" som jag skrivit om tidigare, men bytte helt enkelt ut svampen mot krustader. Krustader är som små korgar/skålar gjorda av smördeg och härstammar från Frankrike.
Kokt broccoli fick också hänga med i bentolådan. :)
Till efterrätt så gjorde jag en fruktsallad beståendes av små fina fruktbitar av jordgubb, apelsin, äpple, kiwi och banan.
Dessutom så tillsatte jag keso och naturell yoghurt till fruktsalladen som jag blandade ihop. Keson och yoghurten använde jag för att göra fruktsalladen mer krämig och god.
Kommentarer
Trackback