#29: Ted & Teddy
Vilken tur att jag kan underhålla mig genom att skapa bentolådor.

Till den här benton så ville jag använda mig utav såkallade risformar, vad dessa risformar är för något kan du läsa om i detta tidigare inlägg.
Den översta delen av benton försökte jag göra så simpel som möjligt. Från vänster till höger så kommer först kokt broccoli tillsammans med ett salladsblad, efter det så är det kroketter som jag tillagat i ugnen - inte den vanliga sorten - utan jag hittade kroketter med vitlök och örter. Sist så lade jag i lite satsumasklyftor. När jag blev klar med denna delen av benton så insåg jag att den faktiskt liknar Irlands flagga i färgerna och ordningen på dessa färger, haha! :D
Andra delen av benton består av två teddybjörnar av ris, dessa gjorde med hjälp av en risform som var formad som dessa små björnar. Innan jag satte på dekorationen till björnarna så placerade jag dem i varsin muffinsform.
Ögonen och nosarna är av nori (torkat sjögräs), deras små flugor är gjorda med hjälp av tomatbitar och sist så strödde jag på furikake (risströssel) på ena björnens kropp och svarta sesamfrön på den andres kropp. Furikake och sesamfröna strödde jag på så att det skulle se ut som om björnarna hade kläder på sig. :)
Björnarna döpte jag till Ted och Teddy! :D
Mellan björnarna så finns en ostboll inlindad i lite platsfolie och även kimpira. Kimpira är en maträtt där man steker och låter vätska koka in. Kimpira kan bland annat bestå av olika rotfrukter, sjögräs, tofu och även kött. Soja och mirin används också flitigt till denna rätt.
Jag valde att göra en vegetarisk kimpira till min bentolåda, beståendes av morot och kålrot. Moroten och kålroten skar jag i smala stavar som jag sedan stekte tills de blivit lite mer transparanta, då tillsatte jag lite japansk soja som fick koka in i rotfrukterna. Sist så strödde jag över vita sesamfrön. Kimpiran lade jag sedan i en separat muffinsform mellan björnarna, tillsammans med ostbollen.
En närbild på Ted! Jag tror han känner sig som en kändis, iallafall lite grann. ;)
Kommentarer
Trackback