#1: Ovanför Regnbågen

Tro det eller ej, men det här är faktiskt den första bento jag gjort någonsin!
Det var förra våren i slutet av februari/början av mars som jag såg att en hemsida hade en bentotävling. Det var då jag tog tillfället i akt och skapade min första bento, som jag döpte till "Ovanför Regnbågen", eller som den hette för tävlingen "Over The Rainbow".
Temat för tävlingen var "Vår", eller som det stod på engelska "Spring". Kraven var att man skulle göra en bento med mycket färg och grönsaker.
Tyvärr så vann jag inte tävlingen (det var jätte många erfarna bentoskapare som deltog också), men jag vann inspirationen till att fortsätta göra mina egna bentos! :D 



Ovanför Regnbågen



Ovanför Regnbågen

 

 

Den undre delen består utav någon salladssort som jag inte vet namnet på och tre toasts i form av tre blommor. :P
Blommorna är formade med hjälp utav en pepparkaksform, och innehållet i toastsen var den klassiska - ost och skinka - fyllningen. Ovanpå detta så har jag strött på olika kryddor så att toastsen ska få ett ännu mer blommutseende.
Kryddorna jag använde mig utav, om jag inte minns fel var gurkmeja, paprikakrydda, grillkrydda och någon sorts pommes friteskrydda.

Den övre delen använder sig utav samma salladssort, som man kan se så skulle man kunna "smälta" ihop båda bentodelarna för att få en ända bild. Om ni förstår hur jag resonerar. :)
Himlen består av blåfärgat ris, solen består dels av en äggula från ett kokt ägg, och paprika solstrålar. Ögon och mun gjorde jag med hjälp av nori (torkat sjögräs). Nori används ofta när man gör bento.


Regnbågen består av sex delar som representerar var sin färg:

 

Lila: Rödbetssallad med lite blå karamellfärg
Blå: Äggvita från ett kokt ägg blandat med lite blå karamellfärg
Grön: Guacamole
Gul: Majs
Orange: Tärnade morotsbitar
Röd: Tärnad korv blandat med chilisås


Kommentarer
Postat av: Ella

Mer mer mer! Du skriver riktigt intressanta inlägg 8D

- Vampie

2011-01-25 @ 23:45:03
URL: http://yuuri.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0