Potatissallad
Jag tänkte dela med mig av receptet på en potatissallad jag gjort som fungerar utmärkt som sidorätt i en bento! Jag har bl.a. använt den här potatissalladen till "Spaghetti Napolitan"-bento.
Potatissallad
Ingredienser:
• 1 liten potatis
• 2 tsk fryst grönsaksmix (t.ex. ärtor, majs & paprika)
• 1 bit gurka
• Lite salt
• 2 tsk majonäs
Utförande:
1. Skala och skär potatsen i ca 1,5 cm stora kuber.
Koka potatiskuberna tills de är mjuka, tillsätt den frysta grönsaksmixen i kastrullen och låt det koka ihop en kort stund.
Häll av vattnet och låt kastrullen med innehållet vara kvar på plattan för att få bort lite extra vätska.
Mosa potatiskuberna grovt.
2. Skiva gurkan tunt och strö på salt, låt stå i 5 minuter.
Krama sedan ur vätskan från gurkan och blanda ihop gurkan med potatis och grönsaker.
Tillsätt tillsist majonäsen och blanda.
Lycka till!
Kommentarer
Trackback