#9: Mackrullsbento

Mackor brukar ju oftast ta ganska stor plats, så jag tänkte om man kanske skulle prova att rulla dessa och ha i en bento.
Jag hade tre olika fyllningar i det mjuka brödet som jag rullade till mackrullar.
Första: Skinka
Andra: Skivad ost tillsammans med en bit nori
Tredje: Taramosalata
Taramosalata (haha, roligt namn, jag vet! ^.^) är en röra som jag hittade recept på som innehåller mosadpotatis och fiskrom. Jag hade ingen fiskrom så jag tog kaviar istället, jag vet inte om de va det som förstörde röran för jag tyckte inte den var så jätte god. :P
Taramosalata betyder fiskromsallad och har sitt ursprung från Grekland och Turkiet, inte Japan det vill säga.
Jag la på de olika fyllningarna på brödskivorna och rullade ihop dem, sen dela jag varje rulle mitt itu. Det blev då 6 rullar, som jag lindade in med plastfolie så de inte skulle åka upp. Mackorna var lite kluriga att rulla ihop så ha tålamod om du ska försöka dig på att göra en!
Sedan så kokade jag ett redan kokt ägg utan skal i buljong och curry för att få äggvitan gul, sedan delade jag ägget och trädde upp på två cocktailpinnar tillsammans med lite gurka.
Sen så blev det jordgubbar till efterrätt.
Den här benton gjorde jag lite simpel jämfört med vissa andra bentos jag gjort, men det blev ett gott resultat ändå. :D
Kommentarer
Postat av: Ella - Vampie
Mack-rullarna liknar lite california rolls (sushin) Fast som mackor :3 Måste prova detta!
Trackback