#22: Nöff! Nöff!



"Let the Sunshine, Let the Sunshine in!", nu är det så himla underbart att våren äntligen tagit sina framsteg här i vårat land Sverige. Känns ju nästan redan som sommar. Vädret gör det faktiskt lite enklare till att fixa iordning bentolådor, iallafall så tycker jag det. ^^

Denna bentolåda är faktiskt ett resultat från igår, då jag till grund och botten skapade en såkallad pilaff.
Pilaff är en orientalisk maträtt som består av ris som steks och sedan kokas i buljong. Sedan för att få till dess bruna färg tillsätt stekt lök och diverse kryddor, och en pilaff kan även innehålla kött och grönsaker om den serveras som ensamrätt.

Min pilaff tillagade jag inte helt på det klassiska sättet, jag gjorde tvärt om - kokade riset först, sedan stekte jag det. Jag skippade även att koka riset i buljong.
Nu hade jag tänkt berätta hur jag gick tillväga och med vilka ingredienser, samt vilken mängd jag använde mig utav när jag tillagade pilaffen, det blir som ett extra recept i detta inlägg alltså :D :

Först så stekte jag 1/8 hackad lök tillsammans med ½ potatis även den var hackad till små kuber. Dessa stekte jag i en stekpanna tills de mjuknat lite.
Sedan så tillsatte jag 30 g skinka som jag skurit i bitar som fick steka med lite. Efter att skinkan stekts lite så tillsatte jag 100 g (ca 1½ dl) kokt ris. Jag blandat runt riset ordentligt i stekpannan tillsatte jag 1 matsked majs, curry, salt, peppar och blandade ihop allt. Mängden kryddor hade jag ingen koll på riktigt, utan tillsatte dessa efter smak och färg. ;)
Efter att jag stekt lite till med alla ingredienserna i pannan så var pilaffen färdig att läggas i bentolådan.
OBS! Pilaffen var tvungen att kallna först...



Ägg + Gris = Äggris! Ägg + ris = Äggris! Gris + ris = Grisris!
Allt stämmer in på denna bentolåda!



Vad liknar det här stekta ägget? Jo, en gris!
Vad säger grisen? Jo, nöff! nöff!
Därför fick bentolådan heta just "Nöff! Nöff!", haha jag är så finurlig av mig.
Två morotshalvmånar tillsammans med äggulan fick bilda grisens tryne, ögonen fick bli russin och öronen gjorde jag utav lite äggvita som kom från det stekta ägget.
Om vi ska fortsätta med resten av benton.... vänta lite? Har jag inte glömt något? Jo, det har jag ju! Det finns ju som en liten skinkbit vid ena örat, det är en blomrosett som grisen fick. Lite vårfin måste väll även grisar få vara? :P


Denna glada och gröna paprika hjälpte mig att kunna äta vindruvorna
Tack Paprikasnubben för hjälpen! ;)

 

Jag fixade till en enkel morots och vitkålssallad, där jag blandade en skvätt fransk dressing med små morotsstavar och vitkålstrimlor. Detta la jag i en liten bägare/muffinsform eftersom dressing gör så att sallad är fuktigare än resten av maten och måste då hållas isär.

Resten av bentolådan fyllde jag ut med röda/blå vindruvor och eftersom vindruvor är lite svåra att äta med ätpinnar (som jag alltid använder mig utav när jag ska äta en bento) så satte jag i en foodpick bland dessa.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0