#14: Trefärgs Onigiri Bento
När jag gjorde denna bento så ville jag experimentera lite och göra annorlunda onigiris (risbollar) än de som oftast förekommer.
Alla tre sorterna består självklart till största delen utav ris (sushiris), här nedan ska jag lista det som finns extra i respektive onigiri.
Spenatonigiri: Finhackad spenat med lite hackad skinka.
Köttfärsonigiri: Köttfärs som stekts tillsammans med soja och mirin (en vätska som används i japansk matlagning) och vita sesamfrön.
Äggonigiri: Äggröra och svarta sesamfrön.
Själv så tyckte jag faktiskt äggonigirin var godast, och förutom att färgen och smaken var olika på onigirisarna, så var även konsistensen olika. Den gröna var lite lösare, den bruna hade mer tuggmotstånd och den gula var mer krämig. :D
Alla onigiris plastade jag in med plastfolie så att det inte skulle bli så kladdigt, samt att man då kan äta dem med händerna.
Utöver detta så la jag även till två körsbärstomater i benton.

Kommentarer
Trackback