Bentolådor i DN!!
Igår så upptäckte jag (tack vare min mamma) att DN Lördag skrivit om just.... Bentolådor!!! :D
Riktigt najs måste jag säga, och den mesta informationen som stod där har jag skrivit om i min blogg också, dvs hur och vad man ska tänka på när man packar sin bentolåda.
Det fanns tre länkar på hemsidor om man var "nyfiken på mer om bento", men min var inte med. :( Kanske inte så konstigt i och för sig, men hade ju varit kul med en sida på svenska också och inte bara på engelska.
Sen så var det enbart vanliga, lite halvtråkiga bentolådor, dvs inga charaben/kyaraben eller något sånt.
Tog två bilder från tidningen så ni kan se hur artikeln såg ut, den innehöll bl.a. några bentorecept. :)
Riktigt najs måste jag säga, och den mesta informationen som stod där har jag skrivit om i min blogg också, dvs hur och vad man ska tänka på när man packar sin bentolåda.
Det fanns tre länkar på hemsidor om man var "nyfiken på mer om bento", men min var inte med. :( Kanske inte så konstigt i och för sig, men hade ju varit kul med en sida på svenska också och inte bara på engelska.
Sen så var det enbart vanliga, lite halvtråkiga bentolådor, dvs inga charaben/kyaraben eller något sånt.
Tog två bilder från tidningen så ni kan se hur artikeln såg ut, den innehöll bl.a. några bentorecept. :)
Torskspaghetti
Enastående fyllning och uppfriskande smak av smör och citronsaft!

Torskspaghetti
Ingredienser:
• 30g Spaghetti
• 1 tsk Smör
• ¼ Torskfilé
• 1 tsk Citronsaft
• Salt
• Peppar
• Strimlad Nori
• Hackad Salladslök
Utförande:
1. Bryt spaghettin på hälften, koka spaghettin och häll sedan av vattnet.
2. Hetta upp smöret och stek torskfilén.
Smula sönder torskfilén när den är färdigstekt och blanda med citronsaften, lite salt och lite peppar. Blanda sedan torsken med spaghettin.
3. Garnera spaghettin (när den exempelvis lagts i bentolådan) med strimlad nori och hackad salladslök. Smaklig måltid!