#37: Havet Är Djupt
För en vecka sedan så skapade jag den här bentolådan som har ett genomgående undervattenstema. Ja och just därför så tog jag inspiration från "Lilla sjöjungfrun" och döpte den till "Havet är djupt". ^_^
Bentolådan består av en onigiriformad fisk, lite olika korvfigurer och en räkröra.
Med hjälp av kokt jasminris som jag blandat ut med furikake (för mer smak) så formade jag riset till en söt fisk. :3 Det var lite klurigt att få till formen med händerna, men jag lyckades tillslut!
Ovanpå onigirin så dekorerade jag med nori så att den skulle likna ännu mer en fisk. :)
Dessa små korvfigurer skapade från en grillkorv och jag skar till dem så att var och en skulle likna ett undervattensdjur, nämligen två sorters bläckfiskar (en åttarmad och en tioarmad, fast den tioarmade är bara femarmad här, men ni fattar nog principen haha!) och en krabba. :D
Korvfigurerna värmde jag i ugnen så att "benen" på figurerna skulle öppnas och sedan så placerade jag dem i en blå muffinsform.
Sista delen av bentolådan är såklart räkröran som nämndes tidigare. Den gjorde jag genom att jag blandade hackad grön paprika med några skalade räkor, salt och lite majonäs. Sedan så la jag röran i en liten silikonform, som jag dekorerade med en räka och cocktailpinne (foodpick), såklart så skulle även den följa undervattenstemat så det fick bli en liten rosa säl.

Segt med uppdateringar
Ni får ursäkta mig att det verkligen går segt med bloggen, men det är så att jag inte hunnit lägga så mycket fokus på bloggen. Mina studier osv får komma i första hand just nu och bloggen i andra hand.
Men jag kan säga att imorgon kommer en ny bentouppdatering för en bento jag skapat. :)
#36: Musseburgare
Visste ni föresten att Musse Pigg blev skapad år 1928? ^_^
Med hjälp av köttfärs, hackad lök, ägg, salt och peppar kunde jag skapa grunden till Musse Piggs ansikte. Hans ansikte består nämligen till största del utav köttfärs och därför döpte jag denna bentolåda till "Musseburgare", Musse Pigg + Hamburgare, ja ni fattar. Hamburgesmeten formade jag till Musse Piggs huvud, och tillagade den i ugnen tills att den var genomstekt.
Resten av ansiktet består av skivad ost, nori och en liten tunga gjord av skinka. :)
När huvudet var färdigt så lade jag den på ett salladsblad i bentolådan tillsammans med en körsbärstomat.
Dessa lade jag i en liten form, tillsammans med några brödbitar från baguette och även några ostkuber med smakerna tomat, skinka och örter.